Najdraži proizvodi preparative

skincare favorites

Bok svima!

Read this post in English!

najdraži proizvodi preparative

Kao što ste vidjeli, prošli sam tjedan pisala o svojim najdražim makeup proizvodima. Onda sam pomislila zašto ne pisati i o preparativi? Zato vam danas donosim najdraže proizvode za lice. Nadam se da će vam se svidjeti. I kratko upozorenje: vjerojatno o favoritima za kosu neću pisati, jer ih, iskreno, nisam pronašla i trenutno jako mrzim svoju kosu 😀


Moja koža


Prvo ću vam malo predstaviti svoju kožu. Moja je koža normalna do suha, s periodima jače dehidracije. Ja uglavnom sa svojom kožom nemam problema, osim povremene hormonalne akne i mitesera, i jako rijetko imam suha područja koja se perutaju, ako ne hidratiziram svoju kožu dovoljno.

Ipak, često je beživotna i sivkasta, a sve ove proizvode koristim kako bi mi pomogli sa svim navedenim ‘problemima’.


Čišćenje


Čišćenje je nešto što definitivno ne radim na dnevnoj bazi. Možda vam to zvuči grozno, no ja ne nosim šminku svaki dan. Kad nosim šminku, skidam je blagim sapunom i micelarnom vodom. Ovo su proizvodi koje koristim drugi dan, pod tušem. Da, umivam se svaki dan, ali ne ribam ga, niti koristim ove proizvode, jer jednostavno nemam ništa za skinuti.

cleansing

Silvercrest Sonic Facial Cleansing četka za čišćenje lica,koja je izvrsna za duboko čišćenje, uklanjanje ostataka šminke, mrtve stanice kože, pa i mitesere. Ovaj proizvod možete pronaći u Lidlu za otprilike 170 kn. Nekad ih ima, nekad ne, ali malo obratite pažnju (nekad su i na sniženju) ili pronađite neku od brojnih alternativa. Mnogo ih je na tržištu. Napisala sam recenziju ovog proizvoda (na engleskom), i usporedila sam ga s Foreo Luna Play (na hrvatskom).

L’Oreal Sublime Fresh Deep Pure Foaming Water, odnosno pjena za čišćenje lica koja obećaje da će ukloniti sve tragove šminke, duboko pročistiti pore, dati kristalno čistu i osvježenu kožu i koja ne sadrži sapun niti alkohol. Ovo mi je super proizvod, no nažalost, više se ne prodaje (koliko ja znam). Ipak, miris je odličan, proizvod je blag, uklanja sve što treba i jako sam zadovoljna!

Himalaya Herbals Purifying Neem čistilica za lice za normalnu do masnu kožu. Budući da se ova L’Oreal više ne prodaje, htjela sam pronaći dobru alternativu. Ne samo kako bih je mogla podijeliti s vama, nego kako bih imala nešto za korištenje nakon što potrošim L’Oreal pjenu. Mislim da sam pronašla nešto dosta slično, s jednako dobrom snagom čišćenja, bez sapuna, ali s alkoholom. Ipak, budući da se radi o koraku u rutini koji je posvećen čišćenju, podrazumijeva se hidratacija odmah nakon toga, pa mi to i ne smeta toliko. Ipak, pjena malo više peče za oči od L’Oreal pjene. Ovaj proizvod ne sadrži parabene, SLS/SLES i phthalates (iskreno, nemam pojma što je ovo, ali možda je vrijeme da vratimo #FormulaFriday?).

 


Maske


Volim dobru masku, moram priznati. No, zapravo mi nije važno koju ću koristiti za hidrataciju, ujednačavanje tena, toniranje, itd. Mislim da su sve jednako dobre za moju kožu, jer nije pretjerano zahtjevna.

mask

Ipak, ove dvije su mi posebne. Već sam vam pokazala Avon Clearskin Pore Penetrating Black Mineral Mask. Recenzija tog posta je na engleskom, no možda vam slike budu i dovoljne. Baš kao svi na svijetu vjerojatno, i ja imam mitesere, a posebno oko područja nosa. Ova maska čini čuda kad se radi o miteserima. Nanesete je na kožu, a kako se ona suši, doslovno vidite kako gadosti izlaze iz vaše kože. Kažem vam, ako niste, MORATE isprobati ovu masku! Košta svega 30-ak kn!

Revuelle No Problem 🙂 peel off maska za lice. Radi se o crnoj peel off maski s aktivnim ugljenom, cinkom i Ag+ ionima srebra. Maska je protiv akni i mitesera za duboko čišćenje pora, regulira funkciju lojne žlijezde i ostavlja kožu matiranom. Ne znam za posljednje dvije funkcije, no svakako je odlična za akne i mitesere, i nije tako bolna kao što sam vidjela da neke na internetu jesu. Zapravo, uopće me nije boljelo, a definitivno je maska izvadila puno gadosti iz mog lica (a pogotovo iz lica mog dečka, e to je bilo zadovoljavajuće :D).


Peeling


Budući da imam crne maske i četku za čišćenje lica, zapravo ne trebam nikakav drugi fizički peeling. Mislim da bi to ipak bilo malo previše agresivno za moju kožu. No, koristim kemijski peeling.

peeling

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution je proizvod koji se koristi kao 10-minutni peeling tretman, čiji je pH oko 3,6. To je proizvod koji mi pomaže s beživotnom, sivom kožom. Koristim ga jednom tjedno i primijetila sam razliku u teksturi svoje kože, kao i kakva mi je koža općenito. Ovaj se proizvod nanosi na potpuno suhu, ali očišćenu kožu i ostavlja se najviše 10 minuta prije ispiranja. Crvene je boje, kako biste primijetili sve ostatke na koži. Prvih minutu do dvije pomalo pecka, no ubrzo više ništa ne osjetite. Odličan proizvod!


Osvježavajuće maglice i toneri za lice


Sjećam se, kao mala, kako je moja mama uvijek nanosila toner na kožu s okruglom vaticom. Nakon toga, kao teenager (s totalno neproblematičnom kožom, osim nekoliko akni, koje su tada bile kraj svijeta) dobila sam svoj prvi toner, no nikad to nisam razumjela. No, kad sam bila u Londonu, kupila sam novi, nakon ne korištenja nekoliko godina, i opet sam se zaljubila u tonere.

Superdrug Vitamin E Refreshing Toning Mist nije samo prvi toner koji imam nakon jako puno vremena, nego i prva tonirajuća maglica za lice ikad. Ovo je odličan proizvod, jer ljeti odlično osvježi lice, a opet daje dodatnu hidrataciju, sjaj i bori se protiv beživotnosti kože, pogotovo zimi. Odličan proizvod i definitivno moram naći nekoga tko uskoro ide u UK, jer mi ponestaje!

L’Occitane Esencijalna voda iz njihove Immortelle linije sa smiljem. Ovo je sličan koncept, no to zapravo i nije toner, iako ima slično djelovanje. Ne hidratizira u tolikoj mjeri kao prošli, no pomaže s sivilom i beživotnim izgledom kože i odlično je osvježenje u ljetu. Moram reći, ipak mi je draži Superdrug, koji je koštao svega 20-ak kn.


Serum


Serumi su nešto što sam počela koristiti prije otprilike godinu dana. Do tada, znala sam da postoje, no nisam si ih mogla priuštiti, a zapravo nisam imala ni potrebu za njima. Sad imam čak dva, koja su dosta slična, i prilično sam sigurna da ih na tržištu postoji još ovakvih.

Balea Aqua Serum je serum o kojem je jedno vrijeme brujao cijeli internet. Ima laganu teksturu, jako tekuću, i jako se brzo upija u kožu i lijepo je hidratizira. Sadrži hijaluronsku kiselinu, koja čini čuda za kožu. Odličan je za pripremanje kože za nanošenje šminke, ili za korištenje ispod noćne kreme za dodatnu hidrataciju. Ako se ne sjećate, pisala sam o hijaluronskoj kiselini, pa pročitajte post o njoj kako biste saznali kako ona točno pomaže koži.

Afrodita Hydra Active Concentrate iz linije Hydra Thermal. Zapravo se ne radi o serumu, no ja ga tako koristim. Isto sadrži hijaluronsku kiselinu, no kremastije je teksture. Isto se dobro upija u kožu, a koristim ga kad god moja koža treba malo više. Ovaj je proizvod samo malo bolji po mom mišljenju. No, moram vam reći da su gotovo isti.


Kreme


Do nedavno su kreme bile jedini hidratantni proizvod koji sam koristila na svom licu. Ipak, svaki put kad bih pronašla kremu koja mi se sviđa, nakon 1., 2. ili 3. pakiranja više se ne bi proizvodila i opet sam morala pronaći novi. To je bilo strašno frustrirajuće, pa sad zapravo ne posvećujem mnogo pažnje njima. Ipak, ove 2 iskaču.

The Afrodita Hydra Thermal nutritivna hidratantna krema za suhu kožu je iz iste linije kao i koncentrat gore. Jako je masna krema, isto sadrži hijaluronsku kiselinu, a ja je koristim gotovo isključivo zimi. Daje mi toliko hidratacije i moja koža je nakon korištenja divna. Nikad nije suha kad koristim ovu kremu. Ipak, za mene i moju kožu je ipak previše masna za ljeto. Zapravo ljeti ne trebam puno hidratacije, i uglavnom se hidratiziram maglicama. No, zimi ova krema spašava!

Eveline Argan & Goat’s Milk krema protiv bora koja zaglađuje kožu s UVA i UVB. Radi se o puno rjeđoj, laganijoj kremi, koja se brzo upija, a ipak dobro hidratizira i čini kožu mekanom. Ovo mi je prva ta krema, no sigurna sam da ću kupnju ponoviti (naravno, ako je ne maknu iz asortimana). Što se tiče bora, poprilično sam sigurna da krema za cca 25 kn ne može tu učiniti puno, pa u to ne želim niti ulaziti.


Ulja


Ulja za lice sam u svoju rutinu njege uvela dosta davno. Počela sam s kosom, zatim tijelom, a sad ih koristim i za kožu lica. Ovo je dio moje noćne njege gotovo svaki dan, no posebno kad moja koža treba malo više.

Prvi proizvod je Mala od lavande serum smilje. Ja ovaj proizvod ne koristim kao serum, već kao noćnu ‘kremu’. Miris vam možda može biti pomalo odbojan, no meni osobno ne smeta. Koristila sam i L’Occitane ulje sa smiljem, i bilo je izvrsno.

Slijedi Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil. Ja sam ovaj proizvod ispočetka zamijenila za koncentrat iz te linije, no onda sam pročitala što zapravo piše na naljepnici i shvatila da se radi o ulju za čišćenje lica. Zapravo mi se sviđalo kako god sam ga koristila, iako vjerujem da ga nije najpametnije ostaviti na koži preko noći. Cijela linija Midnight Recovery meni miriše divno i jako luksuzno, jednostavno sam se zaljubila! A moja je koža nakon korištenja ovog ulja mekana i totalno osvježena.

Posljednje je Jasön Vitamin E 5,000 IU ulje za kožu. To ulje možete koristiti na cijelom tijelu, a sastoji se od mješavine više ulja, koja je odlična za kožu. Ujutro je moja koža jako mekana, zaglađena i hidratizirana. Ako želite pročitati više o tom ulju ili ga želite kupiti, možete ga pronaći na iHerbu (trenutno je na akciji i ovo nije affiliate link).


Krema za područje oko očiju


Kreme za područje oko očiju su nešto što nikad nisam puno koristila. Jednostavno nisam stekla naviku nanošenja takve kreme svaku večer. Zato je upravo to ono na što ću se više koncentrirati ove godine. Ove dvije kreme su one koje povremeno koristim i sviđaju mi se obje.

Simple Kind to Eyes soothing eye balm je krema koju sam također kupila u Londonu za svega 20-ak kuna. Jako je lagane teksture, brzo se upija, njeguje područje oko očiju, pogotovo kad mi je to područje suho (najčešće zimi).

Kiehl’s Midnight Recovery Eye je još jedan Kiehl’s proizvod koji koristim i jako volim. Posebno zbog tog specifičnog mirisa Midnight Recovery linije, zbog kojeg imam osjećaj kao da sam u nekom spa centru. Odlična linija, koju svakako preporučam!


I to je to za današnji post! Koristite li neki od ovih proizvoda? Je li neki od njih u vašim favoritima? Postoji li neki proizvod koji mislite da trebam isprobati? Ili želite čuti detaljniju recenziju nekog od ovih proizvoda? Javite mi u komentarima!

Hvala na čitanju!

Vidimo se uskoro x

Pratite me na Bloglovin | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest