Selce-Zagreb-Zadar-Bribir || Godišnji odmor 1. dio

Our Croatian Vacation Selce

Bok svima!

Our Croatian Vacation Selce

Ako ste u zadnje vrijeme čitali moj blog, znate da sam bila na moru. Ove godine, moj dragi i ja odlučili smo se prepustiti i uživati, bez suzdržavanja. Htjeli smo provoditi dane na plaži, jesti finu hranu i odmoriti se od posla i pripremiti se za sve što nas čeka.

Prvi dio godišnjeg trajao je 3 tjedna, a započeo je u Selcu. Selce je maleni gradić u Primorsko-goranskoj županiji, dakle sjeverni Jadran. Tamo odlazim od kad znam za sebe s roditeljima, a ni ove godine nije drugačije.

We love beer, so this is what my parents left for us :)
Volimo pivo, možda se ne vidi 🙂

Selce mi je jedno od najdražih mjesta na svijetu, nikad mi ga nije dosta, a dolje ćete vidjeti zašto 🙂

sunset
Prekrasni zalasci sunca
selce sunset
U ovom postu ćete ih vidjeti nekoliko 🙂

salmon pasta

Jeli smo odličnu hranu. Na ovoj slici je tjestenina s lososom za mene, i pizza iz krušne peći s pršutom, cherry rajčicama, mozzarellom, crnim maslinama i rikolom za mog dečka. Restoran u kojem smo ovo jeli otvorio se ove godine, pa slobodno svratite ako ste u blizini. Nisu preskupi, hrana im je odlična, a osoblje jako ljubazno 🙂 Restoran se zove My Way (kod hotela Slaven, bivši Corner).

long days at the beach

Nezaobilazna fotografija s nogama 😀 Obično smo na plažu odlazili oko 5 sati popodne, budući da smo izbjegavali prejako sunce i prženje, ali na plaži smo ostajali i do iza zalaska sunca i obožavali svaki trenutak. Večeri na plaži zaista su posebne.

gorgeous cars

Vidjeli smo prekrasne aute, a ovo mi je jedan od nadražih 🙂

mussels

Jednog smo dana odlučili zaista uživati u hrani, pa smo otišli u riblji restoran, koji ima definitivno najbolju hranu na tom području. Predjelo su nam bile dagnje na buzaru, koje nikako nisu bile moj pojam buzare, s obzirom da se u njima nalazio samo maslinovo ulje, peršin, češnjak i sol, ali bile su najbolje koje sam ikad jela. Isto kao i najbolje maslinovo ulje 🙂

fancy food

Glavno jelo bilo je mealjoni skuše omotani tikvicom, povrće sa žara, zapečena palenta i umak od rajčice za mog dečka, i fileti škarpine pohani u palenti s umakom od rakova i rižotom od blitve. Zvuči fancy? Definitivno najbolji obrok na cijelom odmoru. Restoran je malo skuplji, no ništa strašno. Ako ste u blizini i imate koju kunu više za hranu, svakako posjetite Kantunić!

crikvenica sunset

Crikvenica je jako blizu Selca, pa smo često šetali do tamo na tržnicu, u trgovinu, ili samo na piće navečer. Tamo su zalasci sunca zaista prekrasni, nisu li?

crikvenica sunset 2
Još jedan zalazak sunca u Crikvenici

coffee time

Iznad naše plaže nalazi se bar u koji smo često išli na kavu (i ove i prošlih godina). Ovdje sam napisala 2 posta za vrijeme godišnjeg (ljetni nail art i kvartalni update na engleskom). Jako mi je žao ovo reći (uglavnom jer sam uvijek bila zadovoljna i s tim barom i s restoranom u hotelu kojeg je to dio), ali osoblje je nezainteresirano, pomalo nepristojno i uglavnom se tamo ne osjećate dobrodošlo. Jeli smo i u restoranu hotela, u kojem jedemo svake godine barem jednom zbog krcatog i prefinog švedskog stola. Ove godine, ni slično. Hrana je grozna (pljeskavice i bečki odresci), nitko nas nije doživljavao, konobarica je bila totalno nezainteresirana, ništa nas nije pitala, radila je po svojem, švedski stol je bio jako siromašan, a još su nam naplatili i više nego što je trebalo biti za tu večeru. Ako vas zanima cijela priča, javite mi se u inbox za detalje, ali ja se tamo ne vraćam, a ako ni vi ne želite potrošiti novac na ovako nešto… radi se o hotelu Marina u Selcu.

we cooked too

Budući da je Hotel Marina bio takvo razočaranje, odlučili smo malo kuhati sami, a ovo je definitivno bilo najbolje jelo pripremljeno u apartmanu. Radi se o svježem brancinu s mnogo povrća, malo limuna, ružmarina i morske soli. Savršeno!

cocktails

Za razliku od Marine, Cocktail bar Goya ima najbolje osoblje, uvijek spremno pomoći, sve može, opušteni su i tamo mi je svaki put bilo ugodno. Od 4 do 8 imaju happy hour, kad su apsolutno svi kokteli (a ima ih mnogo, vjerujte) po 25 kn. Da, popili smo 2 ili 3. Ili 5. Ili…

big foot

Ako me ne pratite na Instagramu, a možete ovdje, vjerojatno ne znate da me ugrizao neki kukac kad sam namazana pekmezom za tamnjenje ležala na plaži. Ovako je moja noga izgledala cca 5 dana nakon toga. Prilično ružno. Nije me boljelo, a i sad je sve super, pa bez brige 🙂

best pizza

Venus ima najbolju pizzu iz krušne peći. Izbor i nije neki (uglavnom je miješana najbolji izbor :D), ali pizza im je savršena, najbolje tijesto i najbolji umak, a i nije preskupa, pa svakako isprobajte (Venus se nalazi na rivi).

bad weather day

Nekoliko dana nam je bilo malo lošije vrijeme, no ipak smo uživali, išli na duge šetnje i istraživali Selce. Ovo je slika nove plaže koju su napravili za djecu. Plaža je od jako sitnog kamenja, gotovo kao pijesak, ima plićaka, pa djeca tu uživaju. Možda nije najbolji izbor za mladi par bez djece, ali i to smo naučili 😀 Iznad plaže je beach bar Tunar, koji je možda mrvicu skuplji nego što bih htjela, ali imaju najbolji pizza cut, koji svakako morate probati!

beach selfie
I evo vam jedan selfie s plaže za kraj posta 🙂

Htjela sam sve što smo prošli natrpati u jedan post, ali shvatila sam da će biti predugačak, pa sam ga odlučila podijeliti na dva dijela, a drugi dio možete očekivati uskoro 🙂

Jeste li vi bili na moru? Jeste li ikad išli u Selce? Gdje vi ljetujete? Volite li i vi ovako fino jesti? 😀

Hvala na čitanju!

Vidimo se uskoro x