Serum s vitaminom C || DIY

Bok svima!

serum s vitaminom C

Danas za vas imam jako zanimljivi post. Naučit ćete kako da sami napravite serum s 10% vitamina C. Ako se sjećate mojih #FormulaFriday postova, koje planiram i nastaviti, u jednom od njih pisala sam o Vitaminu C. Za početak, prisjetimo se čemu služi vitamin C.


Čemu služi vitamin C?


Citirat ću svoj stari post, a u cijelosti tekst o vitaminu C možete pročitati u originalnom postu.

Vitamin C pomaže u stvaranju mlađe, čvršće kože, dok neujednačen ton kože i različite nesavršenosti na koži nestaju. Askorbinska kiselina pomaže površini kože u obrani od vanjskih stresora, smanjujući posljedice izloženosti tim elementima. Kad ga kombiniramo s drugim antioksidansima, postaje izuzetno snažan.”

Osim toga, zapamtimo i da pomaže pri produkciji kolagena, o kojem sam također pisala u #FormulaFriday postu o kolagenu.


Zašto sam sama napravila serum s vitaminom C?


U posljednje vrijeme koža mi je bila pomalo beživotna, čak sivkasta. Budući da sam pisala o vitaminu C, shvatila sam da je serum s vitaminom C upravo ono što trebam.

Počela sam tražiti savršeni serum, koji nije preskup, ali nisam imala previše sreće. Željela sam da bude oko 10% koncentracija, ne baš ispod toga, ali ni iznad otprilike 15%. Tada sam naišla na neke recepte i shvatila da ga mogu napraviti i sama! Bila sam oduševljena. Prvi sam napravila prije gotovo 5 mjeseci. Budući da sam u njega stavila dosta aloe vere, brzo se pokvario.

Ovog puta sam isto imala aloe veru, no u malim količinama, pa se nadam da će ovaj izdržati nešto duže.


Što će vam trebati za serum s vitaminom C?


Evo svih sastojaka koje sam koristila:

Ingredients Vitamin C serum

3 g aloe vere (samo jer mi je biljka bila na izdahu, pa nisam htjela da propadne)

30 g glicerina (koji sam platila ispod 20kn za 125 g, ako se dobro sjećam, u ljekarni)

12 g ulja vitamina E (koje možete kupiti za 8,99$ za 118 ml ovdje)

5 g askorbinske kiseline (koja je bila oko 25 kn za 100g, isto u ljekarni)

Ove sam sastojke koristila za izradu 50 g seruma s 10% vitamina C. Za ovu smjesu, potrošit ćete svega 15-20-ak kn, budući da koristite manje količine. Za tu cijenu, takav serum ćete vrlo teško pronaći.

Finished vitamin C serum

Sve što sam napravila je da sam stavila sve u visoku posudu za miksanje, i štapnim mikserom miksala dok se prah askorbinske kiseline nije otopio. I to je to! Vaš, domaći (:D), jako jeftini serum s vitaminom C.

Predlažem vam da serum držite u frižideru, posebno ako koristite aloe veru. Ja sam potrošila ovaj Balein serum, pa sam bočicu iskoristila, s obzirom da ima kapaljku. Vi možete koristiti bilo što. Bilo bi super kad bi staklo bilo tamno, ili neprozirno, kako serumu nebi naštetilo svjetlo. Moja nije tamna, ali je jedina koju sam imala.

container

Pripazite da je posuda u kojoj ćete ga držati potpuno suha i da nimalo vode ne dođe blizu seruma, jer može naštetiti askorbinskoj kiselini.

Isto tako, nanosite ga prije spavanja. Nanošenje ujutro nije najbolja ideja, posebno ako ste puno na otvorenom.

Nakon korištenja, probudim se s tako lijepom, osvježenom kožom i svakako vam preporučam da ga svi isprobate!

 


I to je to za ovaj post! Koristite li vi serum s vitaminom C? Radite li ga sami? Što vama pomaže pri postizanju prekrasne kože?

Hvala na čitanju!

Vidimo se uskoro x

*Ovaj post sadrži affiliate linkove koji pomažu meni i blogu

Pratite me na Bloglovin | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest