Bitka uređaja za čišćenje lica || RECENZIJA

Bitka uređaja za čišćenje lica

Bok svima!

Bitka uređaja za čišćenje lica

Ovo je jako davno napisani post (prošla je gotovo godina dana). Razlog tome možete vidjeti na mom Facebooku ovdje. Očekuje vas mini RANT!

U travnju prošle godine napisala sam recenziju SilverCrest Sonic uređaja za čišćenje lica, i to je i dan danas jedan od najpopularnijih postova na blogu. Zato sam odlučila kontaktirati FOREO i pitati ih jesu li zainteresirani za suradnju, odnosno post u kojem bih usporedila njihov novi proizvod, FOREO LUNA Play, s već spomenutim od SilverCresta i pristali su! Upravo to je tema današnjeg posta- Bitka uređaja za čišćenje lica!

SilverCrest uređaj koristim već 2 godine (dobila sam ga za Božić 2015. godine- taj božićni haul možete vidjeti ovdje), pa sam do sad skupila prilično puno dojmova oko tog uređaja. Nakon toga sam počela koristiti FOREO LUNA Play, sakupila sam dojmove o njemu i spremna sam vam reći svoje mišljenje.


SilverCrest Sonic Facial Cleansing Brush


Započet ću s ovim proizvodom, odnosno podsjetnikom glavnih misli iz recenzije, i dodat ću nekoliko detalja.

SilverCrest facial cleansing brush

Radi se o četkici koja vibrira (nije rotirajuća), i ima prilično guste sintetičke dlačice. Ima 4 različita načina korištenja:

  • Jedan pritisak na gumb: nježno čišćenje (svjetlo je zeleno)- radi se o laganoj vibraciji, a možete koristiti i proizvode za njegu lica s ovom postavkom
  • Dva pritiska na gumb: dubinsko čišćenje (svjetlo je plavo)- brza vibracija za učinkovit peeling, odlično za korištenje s gelom za čišćenje
  • Tri pritiska na gumb: nježna masaža (zeleno svjetlo treperi)- lagane pulsirajuće vibracije, za otvaranje pora, duboko čišćenje i dobro za korištenje proizvoda za njegu
  • Četiri pritiska na gumb: dubinska masaža (plavo svjetlo treperi)- brza pulsirajuća vibracija, za otvaranje pora, duboko čišćenje i dobro za korištenje proizvoda za njegu
  • Pet pritisaka na gumb: isključivanje uređaja

Silvercrest

Ja ovaj proizvod obično koristim na drugoj postavci, otprilike jednom tjedno ili svaka dva tjedna. Uređaj je odličan za peeling, a obično koristim neki gel za čišćenje prilikom korištenja (ako znate za dobre proizvode za čišćenje lica, slobodno napišite u komentarima). Ovaj uređaj zaista odlično dubinski čisti kožu, uklanja nakupljene proizvode, pa čak i makeup koji nije savršeno očišćen dan prije.

Preporuča se korištenje proizvoda 15 sekundi na čelu, 15 sekundi na nosu i bradi skupa, i 15 sekundi za svaki obraz. Kao što sam rekla u recenziji iz travnja, ja svoj volim koristiti oko minutu i pol (uređaj se sam isključi nakon jedne minute), jer ga volim koristiti i na području vrata.

SilverCrest bristles

Ipak, ovaj uređaj nikako ne volim, niti mislim da je dobro, koristiti previše često, jer je dosta grub. Odlično uklanja mrtve stanice kože i koje kakve gadosti iz pora, ali to nikako nije potrebno raditi svakog dana. Ja ću se i dalje držati svog režima jednom tjedno, odnosno svaka dva tjedna, upravo iz tog razloga.

Ovaj uređaj NE MORATE puniti godinama (ok, šalim se). Ipak, ja ga imam već gotovo godinu dana, i prilično sam sigurna da sam ga punila ukupno 3 puta do sad (a jedno od tih punjenja bilo je kad sam ga tek dobila). To mi se jako sviđa kod ovog proizvoda! Ne koristim ga često, istina (2-3 puta mjesečno), ali ipak se radi o odličnoj bateriji!

U pakiranju ćete pronaći sam uređaj, 2 roza nastavka za normalnu kožu, 1 bijeli nastavak za osjetljivu kožu (koji još nikad nisam koristila), kutijicu u koju možete pospremiti uređaj s nastavkom, plus dodatni nastavak, i punjač. Uređaj je vodootporan, pa ga možete koristiti pod tušem.

Travel case

Još jedna prednost je cijena. U Lidlu ga možete pronaći za otprilike 200kn, ali vrlo često je na sniženju za svega 170 kn. Mislim da je to najjeftiniji uređaj za čišćenje lica koji sam ja vidjela!


FOREO LUNA Play


Ovaj je uređaj za mene (kao i za većinu hrvatskoj, ali i stranog tržišta) nešto sasvim novo, ali vrlo zanimljivo. Neke od informacija koje ću podijeliti s vama u nastavku dolaze u mini priručniku koji dobijete s uređajem.

FOREO LUNA Play

Korištenje LUNA Play uređaja: “Kružnim pokretima nježno očistite lice(…). Zadržite se na svakom području lica po 15 sekundi (rutina čišćenja traje ukupono 1 minutu), a zatim izgasite uređaj.” Dakle princip je isti kao i kod SilverCresta, no razlika je u tome što se LUNA Play ne ugasi nakon minute. “Izbjegavajte korištenje proizvoda za čišćenje lica na bazi gline ili silikona te zrnata sredstva za čišćenje.”

Za razliku od SilverCrest uređaja, LUNA Play ima samo jednu postavku, koja je konstantna, ali snažna vibracija. Vodootporan je. Ovaj uređaj nema dlačice, kao prošli, već je silikonski. U suštini, to znači da je puno nježniji od sintetičkih dlačica. Osim toga, to znači i da ovaj uređaj možete koristiti na svakodnevnoj bazi, bez da se osjećate kao da ste si ogulili pola kože s lica.

On/Off Button

S obzirom da se radi o tako nježnom uređaju, možda ste pomislili da nije učinkovit. KRIVO!

Ja sam ga isprobala u nekoliko različitih okolnosti, od kojih je jedna bila full face of makeup, i to dosta teški makeup. Na kraju večeri, prvo sam lice oprala toplom vodom, zatim sam nanijela gel za čišćenje i počela masirati lice ovim proizvodom. Budući da je uređaj vrlo malen, manji od mog dlana, vrlo je jednostavno proći svaki dijelić kože na licu. Vibracije su nekako odvojile makeup od kože s lakoćom, u svega nekoliko minuta. Sve što sam napravila nakon toga je isprala sam lice toplom vodom. I to je to!

LUNA Play bristles
Mislim da je ovo najbolja fotka koju sam snimila od kad imam novi fotić 🙂

Čak sam probala proći po koži vaticom s micelarnom vodom i vidjeti ima li još ostataka pudera, i nije bilo apsolutno ničega. Isto tako, službeno ne volim Eveline gel koji sam spomenula u Recenziji brenda Eveline, jednostavno ne radi ništa, ali i dalje jako volim Eveline.

FOREO LUNA Play možete koristiti do 100 puta i ne može se puniti nakon što se isprazni. Ipak, nakon što ispraznite bateriju ovog uređaja, možete ga zamijeniti za 25% popusta na full size FOREO uređaj za čišćenje lica u DM trgovinama diljem Hrvatske. Ovaj proizvod košta 299 kn, no još danas možete dobiti 25% popusta na FOREO web stranici. Ne zaboravite koristiti Ebates, jer za FOREO Ebates vraća 7,5% iznosa cjelokupnog računa! Više o Ebates-u ovdje.


Bitka uređaja za čišćenje lica


A sad krenimo s bitkom! Ja ću nabrojati neke od prednosti, i u skladu s tim, ocijeniti svaki proizvod!


SilverCrest                                          FOREO LUNA Play


Svakodnevno korištenje:                            1/5                                                           5/5

Nježnost     :                                                2/5                                                           5/5

Baterija:                                                       5/5                                                           1/5

Peeling:                                                        5/5                                                           3/5

Uklanjanje makeupa:                                   3/5                                                           5/5

(SilverCrest dobro uklanja šminku, ali nije za svakodnevno korištenje)

Mogućnosti za korištenje:                          5/5                                                           2/5

(SilverCrest ima 4 postavke, a FOREO samo 1)

Kompaktnost:                                              3/5                                                           5/5

(Uz SilverCrest dobijete kutiju za putovanje, ali malo je glomazna)

Cijena:                                                          5/5                                                           2/5


Ukupno                                                       3.63/5                                                      3.5/5


SilverCrest vs FOREO

Kao što vidite, SilverCrest je u malenoj prednosti, uglavnom zbog cijene, ali i zato što je FOREO za određen broj korištenja. Ipak, mislim da se radi o izvrsnom proizvodu i odličnom načinu za testiranje FOREO proizvoda, bez da platite punu cijenu. Tako, čak i ako vam se proizvod ne svidi, nećete potrošiti puno novca. A ako vam se proizvod svidi, samo ga zamijenite za popust na full size i situacija je win-win!

I to je to za ovaj post! Imate li neki od ovih uređaja za čišćenje lica? Sviđaju li vam se? Postoji li neki drugi sličan proizvod koji vam se sviđa?

Hvala na čitanju!

Vidimo se uskoro x

*Ovaj post sadrži PR uzorke

Pratite me na Bloglovin | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest