Adventski vijenac || #KellysDiyXmas br. 8

advent wreath

Bok svima!

adventski vijenac

Prosinac je! Možete li vjerovati? Ova je godina za mene prošla najbrže do sada. Ovo već postaje tradicija, ali kroz prosinac objavljujem 4 (ili 3 :D) božićna DIY posta. Danas vam donosim prvi post iz serije za ovu godinu, a radi se o čak 2 adventska vijenca, iako niti jedan od njih nije zapravo vijenac.

Ovaj vam post pišem u suradnji s Petrom s bloga Organizirajte se. Kao što možete i iz naslova zaključiti, ona se bavi organizacijom, čišćenjem doma, DIY projektima, pa sam zaključila da bi ovo bila odlična suradnja! Petra vam je napravila prekrasnu alternativnu verziju adventskog vijenca na svom blogu, pa svakako pogledajte što je ona osmislila!

Ovo su zapravo moja i mamina verzija adventskog vijenca. Dakle u nedjelju palimo prvu adventsku svijeću, pa imate sasvim dovoljno vremena da neki od ovih napravite do nedjelje.


Adventski vijenac 1


Ovaj je vijenac napravila moja mama. Ona je odlučila raditi vijenac, a ja sam je zamolila da mi slika korake. Pa evo ih:

Korak 1

sprej lučice

Uzela je 4 lučice i crvenu i zlatnu boju u spreju. Cijele je lučice obojala u crvenu, i dodala tu i tamo malo zlatne.

lučice obojano

Korak 2

posuda folija

Zatim je uzela dugu i usku posudu (ne pre duboku) i dno je prekrila prozirnom kuhinjskom ‘stretch’ folijom, kako vlaga ne bi uništila posudu. (Ispričavam se što je ovaj slika grozne kvalitete, ne znam što se dogodilo :D).

Korak 3

posuda mahovina

Zatim je napunila cijelu posudu mahovinom, tako da prekrije cijelo dno.

Korak 4

lučice

Nakon toga stavila je obojene lučice na mahovinu.

Korak 5

Ukrasi

Na kraju je mahovinu uredila bršljanom, hortenzijama i malim žutim cvijećem kojem nismo uspjele otkriti ime. Ako netko zna, slobodno nam stavite u komentare.

Adventski vijenac


Adventski vijenac 2


Ovaj će vijenac od vas tražiti dosta alata i malo snalažljivosti.

Korak 1

Prvo što trebate su dosta debele grane breze. Barem 1 centimetar šire od lučice sa svake strane.

Korak 2

grane breza

Grane ćete ispiliti tako da imate 4 komada breze, i to tako da je svaki malo veći od prošlog. Ovaj dio sam (oke, lažem, moj dragi mi je pomogao, kao i očuh, oko ovog dijela) napravila s običnom ručnom pilom. Moji su komadi bili 10, 12, 14.5 i 17 centimetara.

Korak 3

izrezbarene grane

Sada dolazimo do najtežeg i najiritantnijeg dijela. Morate izrezbariti grane, kako bi lučice lijepo stale u izrezbarene rupe. Naravno, možete preskočiti ovaj dio ako nemate alat i jednostavno lučice staviti na vrh grane. Ipak, ja sam željela kompliciraniju verziju (jer zašto ne?), pa smo se svi primili rezbarenja. Koristili smo razno razne alate, uključujući i old school čekić i dlijeto. No, moj očuh je naknadno odlučio sve lijepo popraviti i izgladiti sve površine.

Kao što sam rekla, ukoliko nemate alate, definitivno možete preskočiti ovaj korak, a ako vas zanima koje sam točno alate koristila (a bilo ih je barem 4 ili 5), slobodno mi se javite.

Korak 4

zlatni tanjur

Slijedi uređivanje. Koristila sam zlatni dekorativni tanjur, a kao same ukrase grančice bora, češere, crvene glitter kuglice i malene bijele kuglice od vate.

ukrasi

Kao što vidite na slici gore, uzela sam dekorativni tanjur, i na njega vrućim ljepilom zalijepila gotove ‘svijećnjake’. Nakon toga sam oko samih grana dodala grančice bora, te ih također vrućim ljepilom pričvrstila za tanjur, a na te grane sam zalijepila češere.

bor i češeri

Nakon toga sam nasumično dodala crvene i bijele kuglice kako bih upotpunila ukupni izgled i dodala malo boje.

kuglice

I to je konačni izgled mog adventskog vijenca. Odmah sam vam i zapalila jednu svijećicu, što možete vidjeti na slici ispod. Ja sam jako zadovoljna izgledom, a nadam se da ste i vi 🙂 Hoće li netko isprobati?

adventski vijenac


adventski vijenci

Stavila sam vam još jednu sliku oba vijenca. Koji vam se više sviđa?

I to je to za današnji post. Ako vam se sviđaju božićni DIY postovi, recite mi što biste voljeli vidjeti u sljedećem. Još planiram ostale postove. Ako se odlučite napraviti nešto od božićnih ukrasa sami, podijelite s nama slike na društvenim mrežama pod hashtagom #KellysDiyXmas i ne zaboravite pogledati Petrin post!

Pogledajte dosadašnje #KellysDiyXmas postove.

Hvala na čitanju!

Vidimo se uskoro x

Pratite me na Bloglovin | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest