Catrice HD Liquid Coverage Foundation i Concealer Recenzija

catrice foundation & concealer

Bok svima!

Read this post in English!

catrice foundation concealer recenzija

Budući da vjerujem da vam je već dosta mojih ‘zbirnih postova’ (iako će jedan biti na blogu opet idući tjedan :D), danas sam vam odlučila napisati recenziju. Radi se o kombinaciji proizvoda o kojoj je bilo puno strke (hypea, kako kažu) brenda Catrice. Danas ću vam napisati nešto o njihovom tekućem puderu i korektoru.

Sjećam se, dosta davno, kad je Essence bio prvi jeftiniji brend u Hrvatskoj, nikad se ne bih usudila njihov puder staviti na lice. Bojala sam da ću sva poprištaviti. Eh, ti dani su prošli, a i Essence i Catrice izlaze s prekrasnim i kvalitetnim proizvodima. Jesu li današnji proizvodi odlični kao i ostatak? Pročitajte ostatak posta i saznajte!


HD Liquid Coverage tekući puder


catrice hd liquid coverage

Ovaj puder obećaje neke jako ozbiljne stvari:

  • Trajnost do 24 h
  • Matiranje
  • Efekt druge kože

Jesu li te tvrdnje istinite? Istražimo!

Pakiranje

dropper

Puder dolazi u staklenoj bočici s kapaljkom. To je za mene instantni plus. Nema istiskivanja proizvoda iz tubice, guranja prstiju u proizvod, lako je odrediti točno koliko vam proizvoda treba (za mene je to jedna puna kapaljka za cijelo lice) i mislim da je dosta higijenski. Jedina loša strana kapaljke je što je bočica na vrhu uvijek prljava, i nisam sigurna hoću li proizvod kapaljkom moći pokupiti do kraja kad dođem do dna bočice.

Pakiranje uopće ne djeluje jeftino. Dobit ćete 30 ml proizvoda, a ja imam nijansu 030 sand beige, koja je mrvicu pretamna za mene, no ja se nekako snađem s njom.

Nijanse

shade

Da budem iskrena, raspon nijansi im je grozan. Postoje svega 4 nijanse, i nisu baš od najsvjetlije do najtamnije, već se razlikuju u podtonu. Moja je, ako se ne varam, najneutralnija, dok su mi ostale ili preružičaste ili pretople nijanse. Tako da, ako ste jako svjetli, i neutralnog ili žutog podtona, ili jako tamni i ružičastog podtona, vjerojatno nećete pronaći nijansu za sebe.

hand swatch

Kao što vidite na mojoj ruci, puder je malo tamniji od moje kože, no ako ga dobro izblendam i koristim svjetliji korektor, zapravo funkcionira dobro. Isto tako, možete vidjeti da je puder jako tekuć.

blended foundation

Kad puder izblendate nemate onaj cakey osjećaj, iako možda malo djeluje tako na ovoj slici, jer sam ga blendala prstom. Isto tako, vidite da nema onaj blur efekt, niti popunjava pore, pa ukoliko imate jako proširene pore, preporučam korištenje dobrog primera.

Kako ga koristim

Iako sam se prije otprilike 2 godine preporodila otkako sam puder počela nanositi četkicom, ovaj se puder nije nanosio jednako besprijekorno kao vlažnom spužvicom. Možda ne dobijete najbolju prekrivnu moć na taj način, no možete ga malo nadograditi ukoliko je potrebno. Kad ga nanosim vlažnom spužvicom zaista je osjećaj kao da nemate ništa na licu (to valjda znači efekt druge kože). Iako je dosta tekuć, daje vrlo pristojnu pokrivenost, kako i sam naziv daje naslutiti.

clean face

Na ovoj slici vidite kako moje lice izgleda nakon nanošenja samo primera. Imam nešto crvenila (ne uvijek, no povremeno znam pocrveniti) i poneka mrljica ili bubuljica tu i tamo.

Kao što vidite, nakon nanošenja pudera, neke su mrljice i dalje vidljive, no meni to i ne smeta. Ako želim savršeni face makeup, radim još dodatnih koraka. I da, svjesna sam da mi ovdje vrat izgleda svjetlije od lica, no obećajem da tako nije izgledalo uživo 😀

Moje mišljenje

Mislim da ovaj puder ispunjava (većinu) obećanja. Moram priznati, nikad ga nisam imala na licu duže od 8-10 sati, pa vam ne mogu garantirati za ovaj dio o 24 sata, no mislim da je 8 sati izvrsnog pudera super. Ne miće se, ne nakuplja se u borice i pore, ne skuplja se u suhim predjelima ako kožu pripremite prije nanošenja. Osobno nemam masnu kožu, pa vam ne mogu reći kako se ponaša na takvoj koži, no T-zona mi se zna zamastiti, no s dobrim puderom za setiranje i fiksatorom, puder ostaje na mjestu.

Ovaj puder možete pronaći u drogerijama za nešto ispod 60 kn.


Liquid Camouflage high coverage korektor


Znala sam da ovaj proizvod moram isprobati kad sam čula kako ga Tati hvali. Rekla je da je upravo ovaj korektor bolji od nekih high end korektora koje je isprobala (i koje voli). Kakve pohvale! I to od Tati. Upravo zato sam ga odlučila kupiti i sama vidjeti je li to doista tako, iako do sada nisam koristila mnogo različitih korektora (2 ili 3).

catrice concealer

Ovaj proizvod također ima zanimljiva obećanja, ukljućujući to da će prekriti tetovažu. Budući da ja nemam tetovažu (još), to vam nisam mogla testirati, no ne prekrije moju mrljicu ispod oka, pa se osobno ne bih oslonila na to.

Pakiranje

applicator

Ovaj korektor dolazi u pakiranju u kojem smo navikli vidjeti sjajila za usne, s identičnim aplikatorom. Dobit ćete 5 ml proizvoda. Pakiranje je prozirno, što je super, jer u svakom trenu vidite točno koliko vam je proizvoda preostalo. Na poklopcu piše da je proizvod vodootporan, što vjerujem da je istina, jer je dosta ‘mastan’ i vjerujem da voda sklizne s njega, iako ni taj dio nisam testirala.

Nijanse

shade

Još jednom, dosta loš izbor nijansi. Dostupno ih je svega 5, od čega su dvije nove, pa nisam sigurna jesu li već dostupne kod nas. Ja imam najsvjetliju, ponovno jer mi se čini da mi podton najbolje odgovara, a radi se o nijansi 005 Natural Light. Ova je nijansa zapravo jako svijetla, no budući da mi je puder mrvicu pretaman, malo ga posvijetli, a istovremeno posvijetli i neke dijelove mog lica.

Na ovoj slici možete vidjeti da je tekstura dosta gusta, i da je nijansa poprilično svjetlija od pudera koji je ispod.

No, nakon blendanja, dodaje malo prekrivanja i posvijetli taj dio kože. Isto tako, nisam sigurna da ćete moći vidjeti na ovoj slici, no ovaj korektor malo blura kožu, odnosno zagladi borice i nepravilnosti, tako da će zagladiti područja na koja ga nanesete (minimalno, ali za mene je to i daje plus).

Kako ga ja koristim

Budući da proizvod ima aplikator, ja ga tako i nanosim, iako znam da to nije najbolja opcija po pitanju higijene. Osobno ne trebam puno prekrivanja, jer nemam podočnjake, kao niti previše nepravilnosti, pa ga zapravo koristim gotovo isključivo za posvjetljavanje.

Nanosim ga na područje ispod očiju, na bradu, ispod nosa, po samom rubu nosa do čela i po centru čela.

Odmah nakon blendanja preko njega nanosim puder za setiranje, kako se ne bi nakupio na nekim mjestima, a na područje ispod očiju nanosim nešto više proizvoda za ‘baking’. Kad blendam korektor, malo ga nanosim i na kapke kao primer za sjenila, no primijetila sam da se na tom području zna nakupiti u pregibu kapka. Pretpostavljam da je razlog tome što imam malo masnije kapke.

Moje mišljenje

Znam da su ove fotke s proizvodima na mom licu dosta loše i ne vidite mnogo, i osvjetljenje mi je grozno, no meni se zbilja sviđa kako ti proizvodi izgledaju na mom licu i kako mi izjednače ten. Zapravo više od toga što sam vam spomenula i ne trebam, čak ni veće prekrivanje, osim za neke posebne prigode. Crvenilo nije vidljivo, što je ponekad moj problem (jako mali problem). Sve u svemu, mislim da mi se puder sviđa ipak malo više, jer je jako lagan, dok je korektor ipak malo teži na licu. Nema taj efekt druge kože, no i dalje mi se sviđa više nego bilo koji korektor koji sam do sada isprobala (od ta 3 koja sam isprobala :D).

Cijena ovog proizvoda je nešto ispod 30 kn.


Mislim da je Catrice napravio odličan posao s ova dva proizvoda i svakako ću ih nastaviti kupovati. Mislim da nemam potrebu za ničim skupljim u smislu pudera kad imam ovaj (iako mi se jedan već dugo nalazi na listi želja). Do dana kad ga kupim, mislim da ću biti i više nego zadovoljna ovime, a možda pronađem i još koji izvrstan puder u drogerijama poput ovog.

I to je to za današnji post! Jeste li isprobali ove proizvode? Što mislite o njima? Koji je vama najdraži drogerijski puder i korektor?

Hvala na čitanju!

Vidimo se uskoro x

Pratite me na Bloglovin | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest