BH Cosmetics Weekend Festival Paleta

Weekend Festival paleta

Bok svima!

Read this post in English!

Weekend Festival paleta

Ljeto je ovdje! Meni se čini kao da je tek počelo (s obzirom na temperature i količinu kiše u lipnju i srpnju), dok drugi govore kako je već gotovo. Zašto? Još nije ni kolovoz, a imali smo otprilike 5 vrućih dana. No, bilo kako bilo, ja na svoj 3-tjedni godišnji idem tek za 2 tjedna, pa sam vam konačno odlučila pokazati ovu prekrasnu ljetnu paletu i neke makeup lookove koje sam napravila koristeći tu paletu.


O Weekend Festival paleti


Dakle, ovo je nova paleta BH Cosmeticsa, a sadrži 20 sjenila. Svako sjenilo ima 22 g, a dobijete i pristojno ogledalo. Samo pakiranje je kartonsko, a zatvara se na magnet.

Weekend Festival

Sjenila su kombinacija shimmera i mat sjenila. Točnije, paleta ima 7 mat i 13 shimmer sjenila, iako su neki shimmeri više šljokasti nego drugi, odnosno neki su finije mljeveni.

Weekend Festival

Paletu sam kupila na BeautyBay.com za €22,40 (odnosno 165 kn), i dok je za moj paket poštarina bila besplatna, trenutno je 3,95€, a na narudžbe iznad 25€ je besplatna. Moj je paket stigao za oko 7 radnih dana.

Weekend Festival
Ovdje možete vidjeti sastojke

Weekend Festival nijanse sjenila


Kao što sam već spomenula, paleta sadrži 20 sjenila, od kojih je 7 mat, a 13 shimmera. No, iz nekog razloga nemaju sva sjenila istu formulu. Iako je većina lijepo pigmentirana, neka su jako kremasta, dok su druga malo čudna i ne ponašaju se najbolje. No, o tome ćemo malo niže.

Krenimo od prvog reda sjenila!

Prvi red:

Prvi red sadrži sljedeće njanse (opisi s BeautyBay.com):

 • Trixie – Shimmering cream.
 • Kandi – Shimmering coral.
 • Ultimate – Shimmering aquamarine.
 • Carnival – Shimmering gunmetal.
 • Escape – Matte brown.

Weekend Festival

Moram priznati, ‘Ultimate’ je moja najdraža nijansa u ovom redu, a možda i cijeloj paleti. Jako je kremasta, uopće nije potrebno močiti kist prije nanošenja, jednostavno je prekrasna. Escape je predivna mat nijansa. Također je jako kremasta, divno se blenda, mrvicu je tamnija nego inače volim u pregibu kapka, ali funkcionira.

Trixie bi mogla biti odlična highlight nijansa, no po meni su šljokice mrvicu prekrupne u njoj. I dalje je jako lijepa. Kandi (druga boja) me malo razočarala, a Carnival je lijepa, ali ne nijansa koja oduzima dah.

Drugi red:

Drugi red sadrži nijanse:

 • Hippie – Matte orange.
 • Dippie – Matte hot pink.
 • Wicked – Shimmering purple.
 • Magical – Shimmering yellow gold.
 • Boho – Shimmering dark brown.

Weekend Festival

Ovo je dosta dobar red, moram priznati. Niti jedna nijansa nije loša. Osobno bih Hippie napravila malo unikatnijom narančastom, no samo zato što ja imam nešto slično, ne znači da imaju svi. Dippie je jako lijepo pigmentirana nijansa, no ne privlače me često takve roze boje. Možda bih trebala izaći iz svoje comfort zone i napraviti look upravo s tom nijansom.

Weekend Festival

Iako prve dvije nijanse možda nisu toliko impresivne (u smislu boje, ne kvalitete), posljednje tri u ovom redu su zaista prekrasne. Wicked je gotovo duochrome, sa svjetlo plavim shimmerom koji se vidi pod određenim kutem. Magical je upravo kako i opis kaže- shimmering žuto zlatna nijansa. Ja nemam mnogo zlatnih nijansi pa mi se ova sviđa. Ja osobno Boho ne bih nazvala tamno smeđom. Iako baza moda i je takva, u sebi ima crvene, roze, zlatne. Zaista je prekrasna!

Treći red:

Treći red sadrži nijanse:

 • Swag – Matte plum.
 • Flash – Shimmering dark gold.
 • Spirit – Shimmering off white.
 • Solstice – Shimmering red toned brown.
 • Electric – Matte pastel pink.

Weekend Festival

Još jedan uzbudljivi red. Krećemo s nijansom Swag, koja je strašno kremasta, prekrasna boja šljive. Iako je još nisam koristila na očima, mislim da je to jedna od najljepših nijansi u ovoj paleti. Flash je nijansa koja nije neviđena do sada, no jako je dobra, i ako nemate mnogo paleta, možda ovu nijansu nemate.

Spirit je nijansa opisana kao off white. Meni to za ovu nijansu zvuči tako jednostavno, a ona je tako daleko od toga. Baza doista jest bijela, no u njoj ima i roze, i svjetlo plave i srebrne. Zaista je divna. Solstice je također jako lijepa nijansa, a šljokice su u njoj nešto krupnije. Dolazimo do posljednje nijanse u trećem redu, Electric, koja opet baš i nije moja boja. No, jako se lijepo ponaša, kremasta je i nije nimalo kredasta kako takve nijanse obično jesu.

Četvrti red:

Četvrti red sadrži nijanse::

 • Trance – Shimmering deep blue.
 • Palooza – Matte aquamarine.
 • Neon – Shimmering neon green.
 • Euphoria – Shimmering mustard yellow.
 • Hipster – Matte dark brown.

Weekend Festival

Posljednji red je red u koji bih mogla zuriti po cijele dane. Daleko najdraži red što se tiče boja. ALI! Kao što možda znate, neki YouTuberi i blogeri uzeli su si za zadatak pronaći savršenu tamno plavu nijansu sjenila, bilo shimmerastu, bilo mat. Iz nekog razloga to jednostavno ne funkcionira. Isto je i s ovom. Ne nanosi se ravnomjerno. Zapravo se s četkicom uopće ne da nanijeti. Moram priznati, bila sam jako razočarana. Palooza je jako slična. Nije dobra kao ostale mat nijanse u ovoj paleti.

Ostatak nijansi u ovom redu je super. Neon je savršena neonski zelena boja. Definitivno još jedan favorit. Euphoria je senfasto zlatna nijansa. Osobno smatram da ova paleta nije trebala toliko nijansi zlatnog podtona, i da moram birati, mislim da bih ovu ostavila, a ostale 3 zamijenila s malo uzbudljivijim nijansama.

Hipster je mat tamno smeđa nijansa koju svatko mora imati u svojoj kolekciji. Možete je koristiti u gotovo bilo kojem looku, kombinirati uz gotovo bilo koju drugu boju. Jako mi je drago što se u ovoj paleti nalazi upravo ta nijansa, a ne crna. Takve su mi nijanse mnogo draže za vanjski kut oka.


Moje najdraže nijanse


Odlučila sam se ograničiti na pet nijansi. Odnosno, samo pet nijansi vam mogu pokazati kao svoje favorite u Weekend Festival paleti. Moram priznati da u vezi prve četiri nijanse nisam imala nikakvih nedoumica, no peta mi je zadala malih problema, no mislim da sam dobro odabrala. Dakle, ovo je mojih 5 najdražih nijansi u BH Cosmetics Weekend Festival paleti:

 1. Ultimate
 2. Swag
 3. Neon
 4. Wicked
 5. Escape

Weekend Festival

Neke ću nijanse usporediti s drugim nijansama u svojoj kolekciji na svom Instagramu, u storijima, i spremit ću ih u naglaske, pa svakako očekujte to uskoro.

Za kraj ću vam pokazati nekoliko lookova koje sam kreirala uz pomoć ove palete.

Ovo je prvi look koji sam kreirala, i željela sam iskoristiti što je više nijansi moguće. Više slika možete vidjeti na mom Instagramu ovdje. Nekim je ljudima ovaj look bio lijep, drugima je bilo previše boja. Meni se i dalje jako sviđa, i mislim da ova ljubičasta (Wicked) jako dolazi do izražaja.

Ovaj look obožavam, i svakako ću ga ponoviti nekad. Moja inspiracija je bila prekrasna @prettyspiffy1 na Instagramu. I ove ćete slike uskoro vidjeti na Instagramu.

Zatim je tu jednostavan look, u kojem sam jako željela isprobati Neon, neonski zelenu boju u posljednjem redu. Znam da izgleda malo neravnomjerno, no nije bilo tako uživo, obećajem. Stvarno mi treba dobar fotić.

Još jedan inspiriran look. Ovaj sam vidjela kod @Elyse. Ovdje sam koristila Electric, rozu nijansu i jako se dobro ponašala. Zaista nemam nikakve zamjerke. No, tamno plava u vanjskom kutu mi je zadavala mnogo muka.


I to je to za današnji post!

Što mislite o ovoj paleti? Biste li je kupili? Koje su vaše najdraže nijanse u ovoj paleti?

Hvala na čitanju!

Vidimo se uskoro x

Pratite me na Bloglovin | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest