Huda Beauty Coral Obsessions paleta || RECENZIJA

coral obsessions palette

Bok svima!

Read this post in English!

Huda Beauty Coral Obsessions

Još samo danas možete sudjelovati u darivanju na mom Instagram profilu!

Mislim da je krajnje vrijeme da s vama podijelim mišljenje o ovoj paleti, budući da je imam od studenog prošle (2018.) godine. Ovu sam paletu kupila kad sam bila u Kuwaitu (u naglascima na Instagramu možete vidjeti gdje sam bila, što sam radila, što sam jela i što sam kupila). Pa, s obzirom da sam imala dovoljno vremena da mi se slegnu dojmovi, pogledajmo kako je ova paleta prošla na mom testu :D.


O Huda Beauty Coral Obsessions Paleti


Dakle, ovu paletu potpisuje sada već ogromni beauty brend, koji je pokrenula beauty blogerica Huda Kattan. Paleta sadrži 9 nijansi, od kojih je njih 7 mat, a dvije su shimmer/metalik nijanse. Svaki pan (svaka nijansa) sadrži 1,1 g proizvoda, što je prilično dobro, jer imam palete i s manje i s više proizvoda od ovog. Primjerice, Urban Decay Vice 4 paleta o kojoj sam pisala davno (samo na engleskom, na žalost), sadrži samo 0,8 g proizvoda po nijansi. No, sama paleta je jako minijaturna, pa je možete nositi bilo gdje! Dimenzije su joj svega 7,5 x 7,5. Osim toga, u paleti se nalazi i ogledalo, što je baš praktično s paletom ovih dimenzija, pogotovo na putovanju.

Huda Beauty Coral Obsessions

Cijena ove palete je 27$, što je otprilike 170 kn (dok sam je ja u Sephori u Kuwaitu platila 220 kn 🙁 ). Naravno, ovo je puno prihvatljivija cijena od Hudinih velikih paleta, pa ako niste sigurni hoće li vam se velika paleta svidjeti, odnosno zanima vas kakva je formula u ovim sjenilima, ovo je puno isplativija verzija (koja i dalje nije nimalo jeftina). Ova je paleta odlična, jer se u njoj nalaze i mat i shimmer/metalik sjenila, pa odmah možete testirati obje formule.


Huda Beauty Coral Obsessions Paleta nijanse


Možda već znate da ove mini paletice dolaze u raznim kombinacijama boja. Postoje one koje su nešto neutralnije, one koje imitiraju drago kamenje, plave, zelene, electric nijanse i još mnogo toga! Na stranici Shop Huda Beauty možete vidjeti dostupne palete.

coral obsessions shades

Budući da sam se ja odlučila za Coral paletu, moje su nijanse na toplijoj strani palete boja. Ona sadrži narančaste nijanse, žutu nijansu, crvenkaste i koraljne nijanse, kao i tople smeđe. Da vam budem skroz iskrena, ovu sam paletu izabrala zbog crvene nijanse, koja je pod Sephorinim svjetlom izgledala točno onako kako sam je ja zamišljala. No, naravno, to nije prava, jarka crvena kakvu sam tražila (i još uvijek je tražim).

coral obsessions swatches

Ipak, je li mi žao što sam kupila ovu paletu? Ni najmanje!

Nijanse su prekrasne, prekrasno se blendaju, a o shimmerima neću ni govoriti… Zar nisu divni?

Mislim da uopće niste spremni na ove swatcheve 😀


Huda Beauty Coral Obsessions Paleta swatchevi


Swatchala sam sve nijanse iz palete, i to red po red, kako bi bolje vidjeli svaku nijansu. Ajmo vidjeti koji će red pobijediti (hint: svi su pobjednici :D).

coral obsessions swatches

Prvi red sadrži jednu shimmer/metalik nijansu (što je vjerojatno najbolji mogući opis ove formule). Nijansa je brončana, s mrvicu više narančaste nego obična brončana nijansa. Jako je mekana, nanosi se jako jednostavno i jako je lijepo pigmentirana. Nakon toga imamo “crvenu”, odnosno razlog kupnje ove palete. Da, crvenkasta je, ali jako prigušena crvena. Lijepa je u pregibu, ali to definitivno nije crvena koju tražim. Posljednja nijansa u ovom redu je ‘coral’ nijansa. Jako mekana, jako se dobro blenda i nemam niti jedne zamjerke.

coral obsessions swatches

Drugi red započinje s najtamnijom nijansom u paleti, i to toplom tamno smeđom nijansom. Ova je nijansa odlična za vanjski kut oka i dodavanje dimenzije pregibu. Nakon toga imamo prekrasnu, nešto hladniju svjetlo smeđu. Odličnu za tranziciju. I na kraju drugog reda nalazi se vrlo slična svjetlo smeđa, samo mnogo toplija (žuto/narančasta).

coral obsessions swatches

Treći i posljednji red započinje žutom. Ovo je dosta neutralna žuta, koja nije pretjerano jarka i definitivno bi mogla funkcionirati kao lagani pop boje u neutralnim lookovima. Zatim je tu još jedna ‘coral’ nijansa, koja ima mrvicu više narančaste od one iz prvog reda. Posljednja je druga shimmer/metalik nijansa. Ovo je zaista jedinstvena nijansa u mojoj kolekciji što se boje i formule tiče, jer je prekrasna jarka narančasta, sa sitnim zlatnim česticama. Divota!


Huda Beauty Coral Obsessions Makeup Look


Naravno da sam do sada uz pomoć ove palete kreirala već nekoliko lookova, no pokazat ću vam jedan za koji sam na očima koristila samo ovu paletu. Bilo je to dosta davno, ali ovaj look mi je jedan od dražih. Ako želite vidjeti listu proizvoda korištenih za ovaj look (uključujući lice, obrve, usne), možete ih vidjeti na Instagram postu (na engleskom) ili na Facebook postu (na hrvatskom).

coral obsessions makeup look

Koristila sam uglavnom narančaste nijanse i narančasti shimmer preko cijelog kapka. Evo i oka izbliza.

coral obsessions makeup look


Huda Beauty Coral Obsessions moje mišljenje


Znate da su palete sjenila u što je više boja moguće moja opsesija. Obožavam boje, ali jako mi je zanimljivo proučavati i različite formule. U Huda Beauty laboratorijima napravili su jedno od najboljih sjenila koje sam ikad isprobala (što se formule tiče), no je li to doista toliko bolje od svega drugoga?

Što se mat nijansi tiče, moram priznati da sam isprobala puno odličnih brendova, posebice onih malo višeg i srednjeg drogerijskog ranga. Moram spomenuti BH Cosmetics i ColourPop Cosmetics, koji zaista imaju divne formule. No, zaista ništa što sam do sad isprobala ne može se mjeriti s ovim shimmer/metalik nijansama. Ovo je doista savršena formula, i mogu samo reći da se nadam da će i jeftiniji brendovi otkriti barem približno ovako dobru formulu sjenila. Za mene je ova nijansa vrijedna samo zbog ova dva sjenila. Sva ostala su lijepi bonus!

Jedna zamjerka koju bih svakako napomenula je highlight nijansa. Definitivno bih izbacila jednu coral nijansu i dodala jednu highlight nijansu iste ovakve shimmer/metalik formule. Onda bi to bila savršena warm nude paleta!


Jeste li isprobali koju Huda Beauty paletu? Ili neki drugi njihov proizvod? Koja je vaša najdraža paleta ikad?

Hvala na čitanju!

Vidimo se uskoro x